Skip to content

Word vrijwilliger

Ook vrijwilliger worden?

Werken bij de voedselbank

We kunnen ons werk natuurlijk niet doen zonder de geweldige inzet van onze ruim honderd vrijwilligers. Om ons team compleet te kunnen houden zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe kandidaten voor allerlei functies; kijk bij vacatures of we elkaar ergens kunnen vinden.

Contact en informatie

Heb je belangstelling? Meld je dan aan via ons aanmeldingsformulier; we nemen dan contact op om een afspraak te maken. Wil je eerst meer informatie? Stuur dan een email aan lennard.swaders@vbeh.nl of bel met onze vrijwilligerscoördinator: 06-20 34 87 73

Respect en voldoening

Als vrijwilliger bij de Voedselbank werk je vanuit een respectvolle houding naar onze cliënten. Wat ook de reden is van hun problemen, we doen ons best om iedereen van een goed voedselpakket te voorzien. Het geeft veel voldoening om te zien hoe blij de mensen zijn met het pakket. Er is wel een beperking: om vrijwilliger te kunnen worden mag je minimaal een jaar geen cliënt van de Voedselbank geweest zijn. Word je vrijwilliger, dan leggen we de afspraken vast in een vrijwilligerscontract, waarmee je ook verzekerd bent tegen ongevallen tijdens het werk.

Aanmelden

Word vrijwilliger

De Voedselbank heeft je nodig!

Inzamelingsactie Albert Heijn – Samen voor de Voedselbank

Heb je er wel eens over gedacht om de Voedselbank te helpen? Niet als vaste vrijwilliger, maar zo nu en dan eens een keertje? En niet tijdens werktijd, maar in het weekend?
Dan is dit je kans! Wij hebben je namelijk hard nodig!

In augustus gaan wij – in samenwerking met de deelnemende AH-supermarkten in Enschede en Haaksbergen – houdbaar voedsel inzamelen. Dat hebben we nodig om onze cliënten wekelijks (1250 “mondjes”!) een kwalitatief goed voedselpakket te kunnen meegeven. De actie wordt ondersteund door diverse lokale media en de supermarkten zijn enthousiast.

Wat kun je doen?
Je kunt ons helpen door een tijdje in een van de AH- supermarkten voedsel in te zamelen.
Eenvoudig door klanten te wijzen op de actie en soms door wat toelichting te geven. In een aantal supermarkten staat al een tafel met producten klaar, in andere geval geef je simpelweg een boodschappenbriefje mee. De ervaring leert dat het grootste deel van de klanten graag meewerkt. En wanneer een klant dat niet wil, even goede vrienden!

Wat verwachten we concreet?
Dat je ongeveer vier uur tijd hebt om in een supermarkt boodschappenlijstjes uit te delen en klanten attendeert op onze actie. En dat je, wanneer nodig, regelmatig de gedoneerde producten sorteert in de kratten die gereed staan. Je werkt altijd samen met een of meerdere vrijwilligers.
De actiedagen zijn gepland op 28 en 29 augustus 2020
Vrijdag: 10.00 uur tot 13.30 uur en 13.30 uur tot 17.00 uur
Zaterdag:10.00 uur tot 13.30 uur en 13.30 uur tot 17.00 uur

Natuurlijk zorgen wij voor een Corona-veilige omgeving.

Wil je ons helpen?
Dan kun je je aanmelden via deze link: https://tinyurl.com/voedselbankenschedehaaksbergen
Lukt dit niet dan kan je de aanmelding sturen naar actie@voedselbankenschedehaaksbergen.nl met daarin de volgende gegevens;

  • voor -en achternaam
  • telefoonnummer
  • emailadres
  • dagde(e)l(en) waarop je beschikbaar bent. Dat mogen er natuurlijk ook meer zijn!

Je ontvangt direct een bevestiging en medio augustus zullen we een definitieve planning versturen op basis van de binnengekomen meldingen.
Enthousiast geworden? Deel dit bericht met je familie, vrienden, buren, kennissen of collega’s. Vele handen maken licht werk.

Hoe eerder je aanmelding binnen is hoe eerder we met specifieke (locatie)wensen rekening kunnen houden.
Bij voorbaat dank voor je medewerking!

Oh ja mocht je toevallig verhinderd zijn om te helpen in deze periode, ook in december (11 en 12 om precies te zijn) organiseren wij de traditionele kerstinzameling. Noteer deze data alvast in je agenda.

Met vriendelijke groeten,

Laura en Madelon en

Wim Sprakel

Voedselbank Enschede-Haaksbergen