LINZENSOEP
Voor 4 personen, 40 minuten
- 800 gram (seizoens-)groenterestjes
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olie
- 2 gedroogde pepertjes
- 1 blik gepelde tomaten
- 200 gram gedroogde rode linzen
- Snij alles in soepklare stukjes en snipper de knoflook. Neem dan een grote soeppan en verhit daarin de olie. Fruit de groenten en de knoflook ongeveer 10 minuten.
- Verkruimel er de pepertjes boven (of fruit een verse fijngesnipperde rode peper mee).
- Voeg dan de tomaten toe en de rode linzen.
- Voeg nog ongeveer 1 liter water, zout en peper toe, breng aan de kook en laat de soep nog 20-25 minuten koken.
- Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is en proef of er zout en peper bij moet.
Nog sneller met een blik linzen (dan is 5 minuten koken voldoende). De soep smaakt ook lekker met kikkererwten, kidneybonen of andere peulvruchten.
Recept komt van www.puurgezond.nl