LINZEN OVENSCHOTEL
Voor 2 personen, 25 minuten
- 150 gram linzen uit blik – 1 gesnipperde ui
- 150 gram kikkererwten uit blik
- 1 teen gesneden knoflook
- 500 gram aardappels
- Handje geraspte kaas
- 200 gr tomatenblokjes
- 1 paprika in blokjes
- 1 tl ras el hanout kruiden
- Zout en peper
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappels en snij ze in plakjes. Kook het in water voor 10 minuten.
- Bak de knoflook en ui in een scheutje olijfolie. Voeg na een paar minuten de paprika toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de linzen, kikkererwten, ras el hanout kruiden, zout en peper toe en bak een paar minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen.
- Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Schep de helft van de saus hierover. Leg de andere helft van de aardappelschijfjes hierop en daarna de rest van de saus hierover.
- Bestrooi met de geraspte kaas en zet het in de voorverwarmde oven voor 15 minuten. Eet smakelijk!