Skip to content

Voedselverwerving

U kunt doneren en helpen

Voedsel doneren door bedrijven

Heeft u als producent of retailer producten die u niet meer kunt of wilt verkopen omdat de verpakking niet in orde is of omdat de houdbaarheidsdatum te dichtbij is? Blijft u zitten met een restpartij omdat u overgaat op een ander assortiment? De Voedselbank Enschede-Haaksbergen is constant op zoek naar levensmiddelen en aanverwante dagelijkse boodschappen om de wekelijkse voedselpakketten te kunnen samenstellen. We kunnen uw restpartijen daarom goed gebruiken.

Doneren non-food

Wij zijn ook heel blij als we de cliënten ook andere artikelen kunnen aanbieden dan voedsel. Luiers, tandpasta, doucheproducten en schoonmaakartikelen zijn voor onze cliënten vaak te duur om aan te schaffen, maar wel noodzakelijk.

Neem contact met ons op en bel 06-12 584 972 of stuur een e-mail naar voedselverwerving@vbeh.nl

Kostenbesparing

Als u levensmiddelen doneert aan de Voedselbank dan bespaart u daarmee in één keer op kosten voor zowel de afvoer als voor de vernietiging van voedsel. De voedselbank beschikt namelijk over eigen koelbussen. Uw producten zijn bij ons in goede handen. We zijn in het bezit van het Groencertificaat (HACCP-normering), dus voedselveiligheid is bij ons geborgd. We halen de voedingsmiddelen daarom graag bij u op. Tegelijkertijd helpt u onze cliënten enorm. Samenwerken met de voedselbank levert u bovendien de nodige goodwill op bij uw relaties en werknemers. De voedselbank garandeert dat beschikbaar gestelde producten niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt, maar uitsluitend om mensen in nood te helpen Wilt u meer weten over voedseldonatie? We leggen u graag uit hoe een en ander in z’n werk gaat.

Bel 06-12 584 972 of stuur een e-mail naar voedselverwerving@vbeh.nl

o.a. kerken en scholen

Particulieren en organisaties

Bijdragen van particulieren of organisaties zijn uiteraard ook van harte welkom. Als u producten wilt doneren, dan zijn we het meest gebaat bij de dagelijkse boodschappen, zoals koffie, thee, suiker, houdbaar broodbeleg, groente/vlees/fruit in blik, saus, rijst, macaroni en persoonlijke verzorgingsproducten als deodorant, shampoo, tandpasta en wasmiddel.

U kunt de producten brengen naar de voedselbank in Enschede, Hengelosestraat 108 – 7514 AK Enschede.

De openingstijden zijn:
Ma – Vr: 9:00 – 13:00 uur
Andere tijden op afspraak

Voor andere tijden of voor telefonisch contact met dag-coördinator: 06-42 476 553
Gaat het om grotere hoeveelheden? Dan halen we deze graag bij u op met onze bestelwagen.

Kerstpakketten

De laatste periode van het jaar is traditioneel de periode van de kerstpakketten. Hebt u kerstpakketten over en wilt u deze beschikbaar stellen dan heeft de Voedselbank altijd interesse. Neem contact op met 06-12 584 972.

Voedselveiligheid

Uiteraard houden we ons aan de richtlijnen voor voedselveiligheid van de Voedsel- en Warenautoriteit. Hieronder valt bijvoorbeeld het ‘gesloten houden van de koude keten’ en het ‘omgaan met de houdbaarheid van producten’. Producten zijn echter vaak veel langer houdbaar dan op de verpakking staat vermeld. De Keuringsdienst van Waren heeft bepaald welke levensmiddelen zonder gevaar voor de gezondheid kunnen worden geconsumeerd na de houdbaarheidsdatum. .Deze lijst is op aanvraag beschikbaar.

Wilt u meer weten over de regels van de Voedsel- en Warenautoriteit voor voedselbanken? (www.nvwa.nl) en zoek op ‘charitatieve instellingen’.)