ZOETE AARDAPPEL MET SPERCIEBONEN UIT DE OVEN
Voor 4 personen, 45 minuten
- 400 g zoete aardappel
- 400 gram sperziebonen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bosje verse Italiaanse kruiden (of 4 eetlepels gedroogde kruiden)
- 500 gram cherrytomaatjes
- 1 teentje knoflook
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Schil de aardappels en snij deze in schijfjes.
- Was de sperziebonen en haal de uiteinden eraf. kook de sperziebonen 3-4 minuten en giet ze af.
- Doe alles in een kom samen met de olijfolie en fijngesneden Italiaanse kruiden en schep goed om. Schep alles op een bakplaat en bak het geheel in ongeveer 25 minuten gaar. Schep af en toe even om.
- Halveer dan de cherrytomaatjes en meng met het uitgeperste teentje knoflook. Voeg dit de laatste 10 minuten toe aan de groenten.
- Haal de bakplaat uit de oven, eet smakelijk!
Variatietip: serveer met een vegetarische hamburger
Recept komt van www.puurgezond.nl