BOTERBONEN OF LIMABONEN MET SAUCIJS
Voor 4 personen, 1 nacht de bonen weken en 2 uur en 30 minuten
- 200 g boter- of limabonen
- 4 saucijzen
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 tomaat
- salie (vers of gedroogd)
- verse basilicum
- een scheutje olie
- zout en peper naar smaak
- Week de bonen een nacht in koud water en laat ze daarna uitlekken.
- Kook de bonen in ruim water in twee uur gaar en laat de bonen daarna goed uitlekken.
- Snij de ui, knoflook en tomaat in kleine stukjes.
- Doe een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook totdat het een kleurtje krijgt en haal het mengsel uit de pan.
- Bak de saucijzen gaar en voeg de tomaat toe (bewaar wat tomaat voor de garnering).
- Snijdt de saucijzen in plakjes en doe ze terug in de pan en voeg het uienmengsel en de bonen toe. Roer het mengsel goed door.
- Voeg zout en peper toe naar smaak en laat het geheel nog 10 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken.
- Garneer de bonenschotel met stukjes tomaat en verse bailicum. Eet smakelijk!