GEVULDE RONDE COURGETTE
Voor 2 personen, 45 minuten
- 2 ronde courgette
- 750ml zwarte bessensap1 blik tomatenblokjes
- 150 gram gehakt
- 4 el platte fijngesneden peterselie
- 1 tl gehaktkruiden
- zout en peper
- 1 gesnipperde rode ui
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes gesneden knoflook
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snij het kapje van de courgette en hol de courgette uit. Bewaar het witte vruchtvlees en hak dit fijn.
- Bak het gehakt in olijfolie gaar. Voeg de ui, knoflook en courgette toe en bak een paar minuten mee. Voeg 2/3 van de tomatenblokjes toe en laat het iets inkoken. Voeg daarna zout, peper en peterselie toe en meng.
- Haal het gehaktmengsel van het vuur en schep dit in de courgettes.
- Bekleed een ovenschaal met 1/3 van de tomatenblokjes en plaats de courgettes hierop. Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven tot de courgettes gaar zijn. Eet smakelijk!