Skip to content

Linzensoep

LINZENSOEP

Voor 4 personen, 40 minuten

  • 800 gram (seizoens-)groenterestjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • 2 gedroogde pepertjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 200 gram gedroogde rode linzen

 

  1. Snij alles in soepklare stukjes en snipper de knoflook. Neem dan een grote soeppan en verhit daarin de olie. Fruit de groenten en de knoflook ongeveer 10 minuten.
  2. Verkruimel er de pepertjes boven (of fruit een verse fijngesnipperde rode peper mee).
  3. Voeg dan de tomaten toe en de rode linzen.
  4. Voeg nog ongeveer 1 liter water, zout en peper toe, breng aan de kook en laat de soep nog 20-25 minuten koken.
  5. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is en proef of er zout en peper bij moet.

 

Nog sneller met een blik linzen (dan is 5 minuten koken voldoende). De soep smaakt ook lekker met kikkererwten, kidneybonen of andere peulvruchten.

Recept komt van www.puurgezond.nl