TOMATEN-BROODSALADE
Voor 4 personen, 15 minuten, wachttijd: 1 uur
- 200 gram oud brood
- 6 rijpe tomaten
- 1 rode ui
- ½ komkommer
- 100 gram knolselderij of 2 stengels bleekselderij
- bosje verse basilicum
- 50 gram zwarte olijven
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- Snij het brood in stukjes en doe het in een kom. Besprenkel het brood met koud water. Het brood moet vochtig worden maar niet te nat.
- Maak de groenten schoon en snij in stukjes. Hak de basilicum fijn. Schep de groenten samen met basilicum door het brood.
- Snij de olijven in plakjes en schep deze ook door de salade.
- Klop een dressing van olie, azijn en peper en schep door het broodmengsel.
- Zet de salade minimaal 1 uur in de koelkast om smaken te laten intrekken en door en door koud te laten worden, eet smakelijk!
Recept komt van www.puurgezond.nl