Skip to content

Tomaten groentesoep met orzo

TOMATEN- GROENTESOEP MET ORZO

4 personen, 30 minuten

  • 1 winterpeen
  • 1 liter warm water
  • 2 el (olijf)olie of bakboter
  • 1 ui
  • 2 groente of kip bouillon blokjes
  • 100gr orzo
  • 1 grote tomaat
  • 1 gele, rode of oranje paprika
  • 1 blikje tomatenpuree (140gr)
  • 1 knoflook teentje
  • Een snufje zwarte peper (optioneel)
  1. Snij de winterpeen en ui in kleine blokjes. Los de bouillonblokjes op in het water. Pers het knoflookteentje en bak de knoflook, winterpeen en ui kort in de olie/boter. Voeg eventueel wat peper toe. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  2. Doe daarna de bouillon in de pan en roer kort door, zet dit op laag vuur. Weeg de orzo af en snij de paprika, tomaat en broccoli (de steel mag er bij) in stukjes.
  3. Doe de broccoli en orzo in de pan en laat ongeveer 10 minuten zacht koken. Doe daarna de tomaat en paprika erbij en laat nog een paar minuten koken totdat alles gaar is. Eet smakelijk!