Skip to content

Bestuurslid communicatie en PR

Voedselbank Enschede–Haaksbergen, daar werk je niet voor niets

De Voedselbank Enschede–Haaksbergen is een organisatie die kwalitatief goede levensmiddelen inzamelt voor ruim 300 huishoudens die een dergelijk noodpakket voor kortere of langere tijd nodig hebben. We krijgen het voedsel gratis van leveranciers en supermarkten en zijn ook wat onze financiën betreft geheel afhankelijk van subsidies en giften van gemeenten, bedrijven, particulieren, kerken, serviceclubs, scholen en andere maatschappelijke organisaties. Daarnaast kunnen we rekenen op de inzet van 110 vrijwilligers, die onder het motto ‘geen vergoeding, wel voldoening’ wekelijks hun diensten verlenen.

Op dit moment hebben we een vacature voor de functie van

Bestuurslid communicatie en PR

U bent in samenspraak met de andere bestuursleden verantwoordelijk voor onze in- en externe communicatie. U verzorgt een eenduidige, actuele en accurate berichtgeving over onze activiteiten en ambities, waarbij u proactief werkt aan een positief beeld van de Voedselbank in de Enschedese en Haaksbergse gemeenschap. U coördineert een variatie aan communicatieve projecten zoals het beheer van perslijsten, het schrijven van nieuwsbrieven en persberichten, het maken van presentaties, het organiseren en houden van rondleidingen, het opzetten van databases met foto’s en filmpjes en het gebruik en beheer van sociale media zoals Twitter en Facebook. U bent bekend met systeembeheer via Office 365.

Wat u verder nog moet weten:

U bent gemiddeld minimaal 4 uur per week beschikbaar, weet dat al het werk bij de Voedselbank pro deo is (onkosten komen uiteraard wel voor vergoeding in aanmerking) en de werkzaamheden kunnen deels vanuit huis worden gedaan.

Hebt u interesse?

Stuur uw CV samen met een korte motivatie naar vrijwilligers@vbeh.nl. Voor meer informatie kunt u bellen met Ruud Gardenbroek, voorzitter

(06-22488945) of met Lennard Swaders, Bestuurslid Vrijwilligers (06-53487733).